Free cookie consent management tool by TermsFeed

Olemme Suomen ensimmäinen inkontinenssituotteita tarjoava etämyyntiyritys!


TIETOA!

INKONTINENSSI

iD INKONTINENSSISUOJAT

APUA SUOJAN VALINTAAN

TILAA ILMAINEN TUOTENÄYTE

IHONHOITO

IHONHOITO ON YKSI TÄRKEIMMISTÄ ASIOISTA INKONTINENSSIN HALLINNASSA

 

Jatkuva puhtaudesta huolehtiminen on välttämätöntä terveen ihon ylläpitämiseksi, ihovaurioiden ja hajujen ehkäisemiseksi sekä mukavuuden lisäämiseksi. Lisäksi nämä kaikki ovat tärkeitä seikkoja myös yleisen elämänlaadun kannalta.


INKONTINENSSIIN LIITTYVÄT IHO-ONGELMAT

Ihovauriot ja tulehdukset syntyvät koska, urea ja ammoniakki virtsassa vaikuttavat ihon hieman happamaan pH tasapainoon muuttaen ihon pinnan liian emäksiseksi. Sekä virtsainkontinenssissa virtsan kosteus johtaa siihen, että iho on jatkuvasti liian kostea ja kostea iho hautuu helpommin.

Virtsatietulehdukset

Virtsatieinfektio voi aiheuttaa virtsainkontinenssia ja vaikuttaa iho-ongelmien syntyyn. Virtsatietulehduksen voi saada bakteerien päästessä virtsaputkeen. Tästä syystä on erittäin tärkeää puhdistaa iho alue huolellisesti ulosteinkontinenssin jälkeen.

Ihotulehdukset

Inkontinenssiin liittyvä Ihotulehdus syntyy ihon ollessa liian kauan kontaktissa virtsaan tai ulosteeseen ja siitä tulee usein arka ja ärtynyt. Ihosta tulee kutiava, punoittava ja tulehtunut (huom, kaikki ihottumat eivät ole tulehdusta). Jos ihotulehdus on jatkunut pitkään, voi myös esiintyjä rakkuloita, halkeilua tai rikkoutumista kutiavan tulehduksen lisäksi. Hikoilu voi myös lisätä riskiä ihon ärtymiselle ja kivuliaille haavaumille.

Painehaavat

Painehaava tai makuuhaava on ihon vaurio (joskus myös lihaksen ja rasvakudoksen vaurio) joka syntyy, kun henkilö istuu tai makaa paikoillaan liian pitkään. Painehaava syntyy ihoalueelle, jossa luu painaa ihoa ja estää normaalin verenkierron.


VINKIT TERVEEN IHON YLLÄPITOON!

Ihonhoitotuotteet on suunniteltu pitämään iho terveenä ja puhtaana. Ne auttavat puhdistamaan huolellisesti ja hellävaraisesti sekä suojelevat ihoa kosteudelta ja ärsykkeiltä, vähentäen ihon ärtymistä ja ihovaurioita. 

 

Metsäpolun laajasta valikoimista löydät iD Care, Tena, Nilaquan ja Avalon tuotesarjat ihon puhtaudesta huolehtimisen avuksi.


1. Varmista inkontinenssisuojan sopivuus

Yksilöllisesti valitun inkontinenssisuojan imukyky ja vaihtoväli on suunniteltava niin, että iho pysyy kuivana ja terveenä.

Apua suojan valintaan löydät täältä >>


2. Puhdista

Aina suojan vaihdon yhteydessä tulee suorittaa huolellinen ihon puhdistus ja hellävarainen kuivaus. Suositeltavia tuotteita ovat intiimihygieniaan tarkoitetut koostumukseltaan ihon omaa pH:ta lähellä olevat tuotteet, koska tavallinen saippua kuivattaa ihoa. 


Puhdistus veden kanssa

Hellävaraiseen hiusten ja koko vartalon pesuun.

iD Care puhdistugeeli

TENA Shampoo

Avalon Lacto pesuneste


Puhdistus ilman vettä

Erityisesti intiimialueen sekä koko vartalon pesuun.

iD Care Puhdistusmaito

Tena Pesuvoide

Nilaqua Puhdistusvaahto

Avalon Pesuemulsio


Pesukintaat

Yhdessä ylläolevien pesutuotteiden kanssa koko vartalon hellävaraiseen puhdistukseen veden kanssa tai ilman.

iD Care Pesukintaat TENA pesukintaat Avalon Pesukintaat

Alkoholittomat kosteuspyyhkeet

Valmiiksi kostutetut puhdistuspyyhkeet nopeaan ja hellävaraiseen intiimihygieninan hoitoon.

 

iD Care puhdistuspyyhkeet TENA Puhdistuspyyhkeet

Shampoo

Nopeaan ja helppoon hiusten pesuun ilman vettä.

iD Care Hiustenpesumyssy 

Nilaqua Shampoo

 


3. Kosteuta

Ihonhoitotuotteet kosteuttamaan kuivaa, herkkää ja vanhenevaa ihoa. Kosteusvoiteet soveltuvat myös hellävaraiseen ihon puhdistukseen ja ihoöljyä voidaan käyttää suoraan iholle levitettynä tai kylpyveteen sekoitettuna.

TENA Kosteusemulsio TENA Ihoöljy TENA Ihovoide Avalon Perusvoide Avalon Ihoöljy

4. Suojaa

Suojavoiteet ehkäisevät ja rauhoittavat punoitusta, ärsytystä ja ihon vaurioita intiimialueella sekä muodostavat iholle suojaavan kalvon kosteutta vastaan.

iD Care Barrier Cream TENA Barrier Cream TENA Zink Cream

5. Varmista oikea nesteytys ja ravitsemus

  • Liian vähäinen nesteiden saanti, tekee virtsasta konsentroitunutta, mikä voi ärsyttää rakkoa. Tämä saa henkilön käymään vessassa entistä useammin. Pidä yllä riittävää nesteytystä – 1500 - 2000 ml päivässä erityisesti kesäkuukausina.
  • Vähennä alkoholin, kofeiinin ja hiilihappoisten juomien juomista
  • Vältä mausteista ruokaa, eli chili-mausteita ja piparjuurta.
  • Vältä happamia ruokia, kuten sitruksia, tomaatteja ja omenoita.

 

Apua ruokailuun >>


6. Vähennä painetta

Asentohoito on tärkeää henkilöillä, joiden toimintakyky on alentunut. Suorita asentohoito kerran kahdessa tunnissa ja lisäksi tarvittaessa. Lisäksi painehaavojen hoitoon ja ehkäisyyn on saatavilla ilmatäytteisiä LEVABO painehaavatyynyjä.

LEVABO Painehaavatyynyt >>